Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır

Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Hindistan Cevizi Yağı FaydalarıHindistan cevizi yağı ağırlıklı olarak kozmetik sektöründe cilt ve saç bakım ürünlerinde nemlendirici amaçlı kullanılmaktadır. Cilt tarafından kolayca emilir ve gün boyu nemli bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Uzun süreli ve düzenli kullanımlarda cildin doğal dolgunluğunu desteklemekte yardımcı olur ve yüzde yaşlanma belirtilerini azaltır. Nemlendirici ve antioksidan özellikleri sayesinde kırışıklıkları ve sarkmaları minimum düzeye indirmeye yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağı, hindistan cevizlerinin içinde bulunan etin preslenmesiyle elde edilebilen tüketilebilir bir yağ çeşididir. Bu yağ çeşidi oda sıcaklığında katı, ısıya maruz kaldığında ise sıvı hale gelebilmektedir.

Bu bitki bazlı yağ kozmetik sektöründe çeşitli losyonlarda, saç bakım ürünlerinde ve cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hasarlı veya Kuru Saçlar

Hindistan cevizi yağı, kuru veya hasarlı saçları onarmakta diğer yağlara istinaden daha başarılıdır. Alternatiflerine göre başarılı olma sebebi hindistan cevizi yağındaki birincil yağ asidi olan C12’yi yüksek konsantrasyonda içermesidir.

Kepekli Saçlar

Saç derisinin kuru olması, dermatit (deri iltihabı) ve mantarlar da dahil olmak üzere birçok şey kepeğe neden olabilir. Uzmanların araştırmalarına istinaden, saç derisi sağlığı için hindistan cevizi yağı kullananların saç derisinde bulunan iyi huylu bakterilerinin sayılarının artış gösterdiği gözlemlenmektedir. Hindistan cevizi yağı bu faydalarına ek olarak saç derisinde iltihaplanmayı azaltmaya ve dermatiti önlemeye yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.

Hindistan Cevizi Yağı ve Saç Maskesi

Hindistan cevizi yağı, kuru saçlara ve kimyasal (saç spreyi, saç şekillendiriciler, nemlendiriciler) hasarından kaynaklanan saç derisine nem katabilir. Hindistan cevizi yağı içeren saç maskelerini saçınıza uygulayın, 1-2 saat aralığında saçınızda bekletin ardından durulayın.

Hindistan Cevizi Yağı ve Yüz Bakımı

Cilt bakımı için hindistan cevizi yağı kullanmak, cildinizin kurumasına neden olan su kaybını engellemeye yardımcı olur.

İçeriğinde bulunan C12 maddesi antimikrobiyal özelliğine sahiptir. Bu nedenle cildinizde oluşmuş tahriş ve hasarları yatıştırmak için iyi bir maddedir.

Hindistan cevizi yağı gözeneklerinizi tıkar. Bu yüzden cildinizi nemlendirmek için iyi olsa da, kesinlikle akneyi (sivilce) önlemeye yardımcı olmaz. İltihaplı akne belirtileri olan siyah nokta / beyaz noktalara neden olabilir. Bu nedenle yüzünüzde veya akneye (sivilce) eğilimli bölgelerinizde kullanmayınız.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Saçlar İçin

  • Hindistan cevizi yağını saçınıza uygulamadan önce ısıtırsanız kullanımı daha kolay olacaktır. Bir çay kaşığı yağı bir kaseye koyun ve ılık bir su ile ilave ederek yağın sıvı hale gelmesini bekleyin.
  • Saçınızın hindistan cevizi yağını emmesi zaman alacaktır. Bu nedenle yağı sabah saatlerinde kullanırsanız saçınız yağlı gözükebilir. Bunun yerine gece uyumadan önce uygulayın ve sabah şampuan ile birlikte durulayın.
  • Bir çay kaşığından fazla olmayacak şekilde saçınızın orta kısmından uçlarına kadar masaj yaparak uygulayın. Kalın telli ve inatçı bir saçınız varsa hindistan cevizi yağı oranını arttırabilirsiniz.
  • Hindistan cevizi yağını durulama zamanı geldiğinde yağlı görüntüyü en aza indirgemek için saçınızı iki kez şampuanla durulayınız.

Yüz İçin

  • Bir çay kaşığı olacak şekilde hindistan cevizi yağını alın.
  • Yüzünüze masaj yaparak uygulayın.
  • Gece boyunca bekletin ve sabah durulayın.

Sepet

Giriş Yap

Create an Account