ipek şal

İpek şal nedir?

ipek şal ütülenir miKıyafet ve bir çok tekstil ürününde karşımıza çıkan ipek şal; ülkemizde de üretimi yapılan kumaşlardan biridir.

Rahat, yumuşak ve parlak bir yapıya sahiptir ve kullanım olarak oldukça kullanışlıdır.

İpeklerin bir diğer özelliği ise ışık gibi bir yüzeye tuttuğunuzda arkası net olarak görünmez. (örnek: güneş ışığı)

İpek şal esnek midir?

İpek şal özellikle başörtüsü ve şallarda aktif olarak kullanılmaktadır. Eşarp ve şallarda hava alması ve özellikle yaz aylarında serin tutması nedeniyle bayanların tercih sebebidir. Alternatif kumaşlara göre oldukça narin ve bakımı zor bir kumaştır.

İpek şal neden kullanılmalıdır?

İpek şal kullanımı en rahat, basit ve şık olan kumaş tipi olan ipekten oluşmaktadır. Yıkamalardan kolay kolay etkilenmeyen her zaman ilk parlak ve dolgun bir görünüm sağlayan ipek kumaş sıklıkla tercih edilir.

İpek şal terletir mi?

İpek şal, ipek kumaş gibi ürünler terletir mi? Tamamen ipek olan kumaşlar gündüz gün içi sıcaklarının yerine, ilkbahar, sonbahar ve yaz gecelerinde tercih edilmesi uygundur. Kullanımı kolay ve ömrü uzun olan ipek şal kumaşları tesettür konusunda en çok tercih edilen kumaş türüdür.

İpek şal nasıl yıkanır?

ipek şal yıkanır mıDayanıklılık konusunda hassas olan ipek şal ve kumaş ailesi; vücut sıcaklığına, terlemeye ve yüksek ışığa uygundur.

Su damlası gibi birçok ürünün üzerinde leke bırakabileceği bir kumaş türüdür, bu nedenle bakımı ve yıkama konusunda ekstra özen gösterilmelidir.

İpek şal ve ipek kumaşlar için genellikle tavsiye edilen kuru temizlemedir. Kuru temizleme de ise yüksek ısı ve harekete maruz kalmamalıdır.

İpek şal yıkandıktan sonra çeker mi?

İpek Şal, yapısı ve kumaş türü itibariyle hassas bir kumaş türüdür. Yıkanması da özenle yapılmalıdır. (tercihen kuru temizleme) Bunun nedeni çekme için değil ipeğin yapısının bozulmaması ve özelliğini kaybetmemesi içindir. İpek şalların renklerinin solmaması için önemle ve titizlikle muhafaza edilmelidir.

İpek şal nasıl ütülenir?

İpek Şal ve İpek Kumaşların ütülenmesi için ekstra dikkat ve özen gösterilmesi gereklidir. Kumaş nemli veya ıslak iken düşük ısıda ütülenmelidir. Kullanmış olduğunuz ütünün buhar özelliğini kullanmamanız ve ütüleme işlemini kısa tutmanız gerekmektedir.

İpek şal parlaklığı nasıldır?

ipek şal özellikleriİpek şal, ipek kumaş türü diğer kumaş ve şal modellerine göre daha parlaktır.

Bu parlaklık üreticinin kullanmış olduğu ipek türüne göre değişkenlik göstermektedir.

Tamamen ipek kumaştan oluşan şallar, karışımlara göre daha parlak bir yapıya sahiptir. İpek şal ürünlerinde parlaklık önemlidir fakat uzun süre kullanıma bağlı olarak bazı ipek şal türlerinde parlaklık azalmaktadır.

Sepet

Giriş Yap

Hesap Oluştur